НЯКОЛКО ЛЕСНИ СТЪПКИ, ЗА ДА СТЕ ПО-ЩАСТЛИВИ ВСЕКИ ДЕН!

Представяме ви пет много лесни за изпълнение стъпки, които гарантирано ще ви заредят с позитивна енергия. Можете да ги изпълнявате всеки ден и скоро ще откриете, че постигате много повече успехи в начинанията си.

 

Направете пет дълбоки вдишвания и издишвания!

Дишането е това, което ни поддържа живи. Освен това в дишането е скрита и много по-голяма сила, която ни позволява да овладеем вътрешните си сили. Твърде често обаче, ние използваме основно плиткото си дишане, което поддържа живота ни, но няма силата да го направи по-добър и осъзнат. Затова опитайте да направите няколко дълбоки вдишвания и издишвания.

 

Поискайте прошка за грешките, които сте допуснали предишния ден!

Едва ли има човек, който смята себе си за безгрешен. Всички правим грешки – действия или реакции, за които по-късно съжаляваме, защото знаем, че е било по-добре да не ги правим. Прошката помага да се справим с всичко това. Благодарение на нея ние се освобождаваме от причините за нашето страдание. Признанието за допуснатите грешки не може да промени миналото, но може да създаде едно ново и по-добро настояще.

 

Изразете благодарност!

Всеки нов ден трябва да сме благодарни за това, че сме живи. Трябва да сме благодарни и за всичките си земни преживявания, дори и на пръв поглед някои от тях да ни изглеждат като негативни за нас. Винаги съществува нещо за което да сме благодарни, просто трябва да погледнем около нас и вътре в нас. Чрез изразяването на благодарност ние чувстваме едно блаженство и щастие от това, което имаме.

 

Усмихвайте се!

Усмивката е едно от най-добрите неща, които можем да направим рано сутрин. Създайте си навик всеки ден, поглеждайки се сутрин пред огледалото, да се усмихвате в рамките на няколко минути. Това упражнение ще ви зарежда с много положителна енергия за начало на новия ден. Когато се усмихваме ние отключваме хормоните на щастието – серотонин и ендорфин. Те заливат мозъка и бързо премахват меланхолията. Усмивките доказано намаляват стреса и кръвното налягане. Освен това повишават имунитета, което е още една причина да се усмихвате, след като се събудите. Затова не се колебайте дори и без причина се усмихвайте и ще почувствате облекчение.

 

Подредете мислите си и определете целите си за деня!

Мислите оформят реалността, която ние лично преживяваме. Ако си мислим целенасочено за нещо, свързано със съзнанието или някаква житейска ситуация, ние го караме да се случи. Ако искаме да бъдем щастливи, вършим неща, които са ни носили щастие преди или неща, които чувстваме, че ще ни направят щастливи. Ако искаме да се измъкнем от физическа или емоционално вредна среда, правим планове как да се преместим някъде другаде.